Logo 
Search:

Sharepoint Forum

Ask Question   UnAnswered
Home » Forum » Sharepoint       RSS Feeds

Subscription notifications don't work after stop/start

  Asked By: Veer    Date: Aug 13    Category: Sharepoint    Views: 5589

I stopped and then restarted subscription notifications using the
following scripts:

This to STOP ...

Set Rec = CreateObject("ADODB.Record")
Set Conn = CreateObject("ADODB.Connection")
Conn.Provider = "ExOLEDB.DataSource"

Conn.Open "http://servername/SharePoint Portal Server/workspaces/"
Rec.Open "http:// servername /SharePoint Portal Server/workspaces/",
Conn, 3
Set Flds = Rec.Fields

Flds("urn:schemas-microsoft-com:publishing:DisableSubscriptionNotificati
ons")= True
Flds.Update


This to RESTART ...

Set Rec = CreateObject("ADODB.Record")
Set Conn = CreateObject("ADODB.Connection")
Conn.Provider = "ExOLEDB.DataSource"

Conn.Open "http:// servername /SharePoint Portal Server/workspaces/"
Rec.Open "http:// servername /SharePoint Portal Server/workspaces/",
Conn, 3
Set Flds = Rec.Fields

Flds("urn:schemas-microsoft-com:publishing:DisableSubscriptionNotificati
ons")= False
Flds.Update


The scripts functioned correctly (I verified the value of
DisableSubscriptionNotifications property) but now subscription
notifications don't work anymore. Even approval requests don't work. I
don't receive any e-mail from sharepoint.

Please, can anybody help me?

Share: 

 

6 Answers Found

 
Answer #1    Answered By: Perla Vang     Answered On: Aug 13

To have a confirmation that the script works you should run another script. I
launched the following function in a Web part:

Function GetSubscriptionNotificationStatus()

Dim Rec
Dim Conn
Dim Flds
Dim strDescription

Set Rec = CreateObject("ADODB.Record")
Set Conn = CreateObject("ADODB.Connection")
Conn.Provider = "ExOLEDB.DataSource"

Conn.Open "http://ServerName/SharePoint Portal Server/workspaces/"
Rec.Open "http://ServerName/SharePoint Portal Server/workspaces/",
Conn, 3
Set Flds = Rec.Fields

If
Flds("urn:schemas-microsoft-com:publishing:DisableSubscriptionNotifications") =
"False" Then
strDescription = "Subscription notifications  are
enabled."
Else
strDescription = "Subscription notifications
are disabled."
End If

GetSubscriptionNotificationStatus =
Flds("urn:schemas-microsoft-com:publishing:DisableSubscriptionNotifications") &
"<BR>" & strDescription

End Function


Remember that if the value of DisableSubscriptionNotifications property  is
FALSE, subscription  notifications are enabled. If it is TRUE: they are disabled.

However, I solved the problem: the SMTP server address wasn't correct. It was
not a script problem.

 
Answer #2    Answered By: Sandra Alexander     Answered On: Aug 13

I created backup of sharepoint portal  server using MSDMBack script.
The syntax I used is:
MSDMBack /b d:/SPBack062002

I copied backup file to different sharepoint  server. When I tried to
restore getting different error messages. I used syntax:
MSDMBack /r d:/SPBack062002

Can anyone tried to take backup on one server and restore on another
server. Please give me how to do that.

 
Answer #3    Answered By: Nalin Rao     Answered On: Aug 13

How can you check to see if the script works? How do you check for the
property? I have never been able to get the script working.

 
Answer #4    Answered By: Thomas Davis     Answered On: Aug 13

The scripts  still don't work  for me. I replaced the servername  with the
correct server name and launched the stop notifications  scripts using
cscript form the command prompt...it looks like it ran but it does not stop
any notifications. I am still getting them.

In addition when I put the status code into a web part I get a type mismatch
error.

 
Answer #5    Answered By: Dominic Davis     Answered On: Aug 13

I believe the resource kit says not to store a backup in the root directory
of any drive. You need to back up to a subdirectory somewhere.

So do

cscript msdmback.vbs /r d:\sps-back\sysback062002

and perhaps you'll be able to restore more easily.

 
Answer #6    Answered By: Indu Raj     Answered On: Aug 13

As you said, I tried , still not working. I tried in all possible ways.

I am getting error message like this:

Error: an error occured during restore. See the event log for more details.
ErrNo: 80150804
Desc : Automation Error
Source: MSDMBack

Is it required to have source server and backup server must be identical
in all aspects (ie., browser version, OS version,patches, user a/c, local
admin name,etc )

 
Didn't find what you were looking for? Find more on Subscription notifications don't work after stop/start Or get search suggestion and latest updates.