Sharepoint Forum

Ask Question   UnAnswered
Home » Forum » Sharepoint       RSS Feeds

Site down after two KB security patches

  Asked By: Sanchay    Date: Jun 08    Category: Sharepoint    Views: 1130

Our IT security department mandated that we apply KB937832 and KB934525 to our
MOSS 2007 X64 environment. I wanted to wait until SP1 but lost the battle.

Applying the patches was done and the last step was to run the products and
technologies wizard. Well unfortunately, regardless of which front-end webserver
we run it on, it errors out around step 8 and has broken our website.

10/12/2007 16:25:44 12 INF Leaving function
TaskCommon.TraceToPsconfigLogAndUpgradeManagerLog10/12/2007 16:25:44 12 ERR
Task upgrade has failed with an unknown exception 10/12/2007 16:25:44 12 ERR
Exception: System.NullReferenceException: Object reference not set to an
instance of an object. at
id) at
stedObject obj) at
Microsoft.SharePoint.Administration.SPPersistedObject.Delete() at
bTargetInstances, Boolean bLockAndRunningJobs) at
Microsoft.SharePoint.Administration.SPJobDefinition.Delete() at
Microsoft.SharePoint.Upgrade.SPManager.CreateUpgradeTimerJobRegKey() at
Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.UpgradeTask.Run() at

The wizard doesnt seem to allow us to rollback the upgrade. Instead, it asks us
to resolve the problem and rerun the wizard. Great.

I have tried rebooting, and googling to no avail. Does anyone know what might be
causing this?



2 Answers Found

Answer #1    Answered By: Brandan Roach     Answered On: Jun 08

Yes, I didn't even get to argue with anyone about it. WSUS pushed
these little beauties into my lap.

What worked for me was running the config on all of the front-end
servers first and running config on the index server last. And when
I was running this I got all sorts of errors on steps 8 & 9. Don't
sweat it.

I wrote about this at http://www.mobiusdevelopment.com/dev/Help.asp?
ArticleID=4063844421552611950 for those who haven't been burned yet.

Answer #2    Answered By: Kai Carney     Answered On: Jun 08

I have two web front ends and one index/search server. I get the error per my
email below, regardless of which front end server I run the wizard on...

Didn't find what you were looking for? Find more on Site down after two KB security patches Or get search suggestion and latest updates.