Sharepoint Forum

Ask Question   UnAnswered
Home » Forum » Sharepoint       RSS Feeds

Not receiving alerts in email

  Asked By: Veer    Date: Dec 06    Category: Sharepoint    Views: 1784

We have the SharePoint Alert service running on our index/job
server, and the changed and new items on lists or document libraries
that users here have alerts set up on will show up in the My Alerts
Summary web part on the home page, but we aren't getting email
alerts at all. I looked under the "Manage Alerts Settings" page on
the portal, and there are a bunch of email alerts in queue.

Some other things I discovered: in the event log, there are two
different types of errors occurring numerous times, which are the
following -

1. SMTP Server: <ip address> (No server response) is not
functioning correctly.
2. Invalid portal settings: There may be a problem with one or more
values of the email headers.

The email server works fine otherwise, since normal email still

In the SPSNOTIFICATIONSERVICE.LOG file, we're also getting a "553
Malformed address."

I don't know what the deal is, but any help is appreciated.



2 Answers Found

Answer #1    Answered By: Courtney Scott     Answered On: Dec 06

Have you tried configuring the mail server  as the DNS name rather than the IP

Answer #2    Answered By: Jagdeep Hor     Answered On: Dec 06

make sure the share point timer services is running. Also, check the smtp
may be a restart of these services will help  you ..

Didn't find what you were looking for? Find more on Not receiving alerts in email Or get search suggestion and latest updates.