Sharepoint Forum

Ask Question   UnAnswered
Home » Forum » Sharepoint       RSS Feeds

Attachment not working for Edit Custom List form

  Asked By: Kara    Date: Feb 09    Category: Sharepoint    Views: 21724

I have a list with every item requiring attachment.

When I create a custom page with NEW ITEM FORM ==> attachment works fine.
When I create a custom page with EDIT ITME FORM ==> attachment works fine; but
as soon as I do any further chage (editing lable name or anything - the
attachment doesnt work!)

This is really frustrating.
I want to use a custom form for editing list items with attachment.

Just wanted to know if there is any work around.



5 Answers Found

Answer #1    Answered By: Yogendra Zarapkar     Answered On: Feb 09

Unfortunately, you can't use attachments in a list  with a customized Edit
form. It's a known limitation in SharePoint 2003 and 2007. I'm pretty sure
it carries over to 2010 also, but I haven't verified that yet.

Answer #2    Answered By: Jerad Mercado     Answered On: Feb 09

Actually this is possible, but there is a procedure to following to make it
work. I had the same issue (working through it right now with MS support).
Here is a summary of the procedure...

Your Sharepoint environment must be at SP2 (actually infrasture update after SP1
is all you need, but SP2 is a better plan IMO), also you must upgrade to
Sharepoint Designer SP2.

In Designer open the NewForm.aspx of the list. Next, right-click on the
ListFormWebPart and select Web Part Properties. Select to Hide and Close the
web part.

Under the closed ListFormWebPart, create  some space and add a custom  List Form.
Make your customizations to the Custom list  Form.

Apparently the DataFormWebPart, which is the "Custom List Form" does not add
everything to the page  to support attachments. But by closing and hiding the
ListFormWebPart, whatever scripting that is needed by the attachment  field is
added to the page and is available to the Custom List Form.

I have not found a good tutorial about this on the web, maybe someone can put
that together...

Answer #3    Answered By: Riley Scott     Answered On: Feb 09

It would appear that several people have proposed solutions to this,
including gasp someone at Microsoft:


Answer #4    Answered By: Adya Khavatekar     Answered On: Feb 09

I'll add this to the growing list  of things I
should be blogging about.

Seriously, I will take a look and try to put together a tutorial in a Blog.
I'll report a link back when I'm done.

Answer #5    Answered By: Jignesh Joshi     Answered On: Nov 23

Hi kara,
I have a List form(NEW ITEM FORM) in SPD2010 but attachments are not being saved to the list all other data are getting saved perfectly.
How your's NEW ITEM form working??
Attachments are not getting saved in attachments column in list.
what can be the reason?

Didn't find what you were looking for? Find more on Attachment not working for Edit Custom List form Or get search suggestion and latest updates.